Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Artık hamile olduğunuza göre, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakımınız için bir sağlık hizmeti sağlayıcısı seçme zamanı . Bir doktor veya ebe bakımınızı koordine edebilirken, diğer doğum uzmanları da hamileliği güvenli ve olumlu bir deneyim haline getirmede rol oynayabilir . İşte ekibinizde isteyebileceğiniz bazı sağlayıcılara genel bir bakış.

Doğum Öncesi Bakım ve Doğum İçin Seçenekleriniz

Birçok sağlık uzmanı doğum öncesi bakım sağlar ve doğuma yardımcı olur. Sağlıklı bir hamileliğniz varsa çoğu iyi seçimlerdir . Diğerleri, yol boyunca herhangi bir komplikasyon yaşarsanız yardımcı olmak için özel olarak niteliklidir.

Aile hekimliği doktorları düşük riskli bir hamilelik ve doğumla ilgilenir. Bu, ne annenin ne de bebeğin komplikasyonları olmadığı anlamına gelir. Hamilelik sırasında siz veya bebeğiniz herhangi bir sorun yaşarsanız, aile hekimliği doktoru bir uzmanla çalışabilir.

Doğum uzmanları (OB'ler) özellikle hamile kadınlarla ilgilenir. Bir kadın doğum uzmanı /jinekolog (OB/GYN) , hamile olsun ya da olmasın tüm kadınların üreme sağlığına özen gösterir.

Maternal-fetal tıp (MFM) uzmanlarına perinatolog da denir. Bu doktorlar, karmaşık ve yüksek riskli gebeliklerin üstesinden gelme konusunda özel eğitime sahiptir.

 Ebeler , özel olarak eğitilmiş hemşireler veya başka bir tür sağlık uzmanıdır. Ebeler genellikle normal doğuma odaklanırve hamilelik sırasındagereksiz ilaç ve tıbbi bakımıazaltır. Ebeler, düşük riskli gebelikleriolan sağlıklı kadınlara bakar. Herhangi bir sorun çıkması durumunda da uzmanlara danışırlar. Sertifikalı hemşire ebeler (CNM'ler), Amerika Birleşik Devletleri'nde her yerde bakım sağlamak için lisanslıdır, ancak birçok farklı ebe türü vardır. Ayrıcalıkları - sigorta kapsamınailişkin politikalarla birlikte- eyaletten eyalete değişir.

Doulalar tıbbi olmayan, eğitimli profesyonellerdir. Doğumdan önce, doğum sırasında ve doğumdan sonra size destek ve yardım ederler .

Hemşireler, doktor asistanları ve kayıtlı hemşireler bebeğinizin doğumundan önce, doğum sırasında ve sonrasında yardımcı olabilir.

Çocuk Doktoru için Seçiminiz

Bebeğiniz doğmadan önce bir çocuk doktoru aramaya başlamanız iyi olur. Kendinizi rahat hissedeceğiniz birini bulmak için zaman ayırabilirsiniz. Bir çocuk doktorunuz olduğunda, hastaneye nerede doğum yapmayı planladığınızı söyleyin. Çocuk doktorunuzun bulunduğunuz hastanede ayrıcalıkları varsa, doğumdan itibaren sizinle ve bebeğinizle çalışmaya başlayabilir.

İhtiyaçlarınız İçin En İyi Sağlayıcı Nasıl Seçilir

" Sağlık hizmeti sağlayıcısı" terimi, doktorlar, ebeler ve pratisyen hemşireler (NP'ler) gibi kişileri ve ayrıca hastaneler veya doğum merkezleri gibi çalıştıkları yerleri içerir. En iyi sağlayıcıları bulmak sağlığınıza, bebeğinizin sağlığına ve bakım ve doğum planlarınıza bağlıdır. Potansiyel uzmanlarla görüştüğünüzde şunlardan bahsedin:

  • Sağlığın
  • Hamilelik Komplikasyonunuz olup olmadığı veya bunları geliştirme olasılığı olup olmadığı
  • Doğum sırasında gereksiz tıbbi bakımdan veya ağrı kesici ilaçlardan kaçınmayı tercih edip etmediğiniz
  • Aşağıdakiler gibi şeylerle ilgili kişisel tercihleriniz:
    • Doğum sırasında yemek yemek ve yürümek
    • Doğum için pozisyonlar
    • Banyo küveti, çömelme çubuğu veya doğum topu gibi şeylere erişim
    • Fotoğraf veya video çekmeye ilişkin politikalar
    • Hastanenin emzirme konusunda en iyi uygulamaları takip edip etmediği
  • Hastanenin sezaryen oranı
  • Halihazırda bir aile hekiminiz veya OB/GYN'niz olup olmadığı, birlikte çalışmaya devam etmek istediğiniz
  • Bebeğinizi nereye teslim etmek istediğiniz -- hastane veya doğum merkezi gibi -- ve sağlayıcınızın sizinle orada çalışmasına izin verilip verilmediği
  • Teslimata kimlerin katılabileceği konusunda bir söz hakkınız olup olmayacağı
  • Sağlayıcının sigortanız kapsamında olup olmadığı

Ekibiniz Birlikte Nasıl Çalışır?

Hamilelik bakımı genellikle bir ekip çalışmasıdır. Her sağlayıcının katkıda bulunacağı bir şey vardır.

  • OB'ler ve aile doktorları, doğum öncesi ziyaretler sırasında genellikle hemşire pratisyenler, hemşire-ebeler, diyetisyenler ve diğerleri ile birlikte çalışır. Bir uzman sizi muayene edebilir. Bir diğeri size hamilelik ve doğum hakkında bilgi verebilir. Ve yine bir başkası size ne yemeniz ve diğer sağlık seçenekleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir.
  • OB'niz bir grup muayenesindeyse, ziyaretlerinizde farklı OB'ler görebilirsiniz. Doktorunuz müsait değilse, bunlardan herhangi biri bebeğinizi doğurabilir. Uygulamadaki tüm sağlayıcılarla rahat olup olmadığınızı düşünün. Zamanı geldiğinde doğumunuza kimin katılacağı konusunda hiçbir söz hakkınız olmayabilir.
  • Özel muayenehanedeki ebeler genellikle tüm rutin doğum öncesi bakımı yaparlar. Gerektiğinde bir OB'ye danışırlar. Doğum eylemi ve doğum sırasında ikinci bir ebe ile birlikte çalışabilirler .
  • Sizde veya bebeğinizde herhangi bir komplikasyon varsa ebeler, aile doktorları ve OB'ler bir MFM uzmanına danışacaktır. Gerekirse bir MFM uzmanı bakımınızı birlikte yönetebilir.
  • Doğumda bakımınızda hemşireler, anestezistler ve diğer personel dahil olmak üzere başka uzmanlar olabilir.


Etiketler: