Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Üzerinde güneşli bir öğleden sonra zevk konum oyun aniden size nokta  yürümeye başlayan ile dişlerin bir oyun arkadaşı koluna gömülü. Dehşete kapılarak bira bardağı büyüklüğündeki vampiri disipline etmek için acele ediyorsun ama bu durumla başa çıkmanın en iyi yolu nedir?

Isırmak, çocukluk gelişimininnormal bir parçasıdır . Küçük çocuklar, diş çıkarmadan, hangi tepkiyi tetikleyeceğini görmeye kadar pek çok farklı nedenle ısırırlar. 1 ila 3 yaş arasındaki birçok çocuk, sonunda büyüyecekleri bir ısırma evresinden geçer.

Yine de ısırmak, vazgeçirmek isteyeceğiniz bir şeydir. Neyse ki, küçük chomper'ınızı yürüyen ve konuşan her şeye dişlerini sokmaktan caydırmanın yolları var  .

Çocuklar Neden Isırır?

Çocuklar birkaç nedenden dolayı ısırırlar ve bunların çoğu kasıtlı olarak kötü niyetli değildir.

  • Acı çekiyorlar. Bebekler ısırdığında, genellikle bunun nedeni diş çıkarmalarıdır. Sadece şişmiş, hassas diş etlerinin acısını dindirmek için yapıyorlar.
  • Kendi dünyalarını keşfediyorlar. Çok küçük çocuklar keşfetmek için tıpkı ellerini kullandıkları gibi ağızlarını kullanırlar. Bebeklerin veya küçük çocukların aldığı hemen hemen her şey sonunda ağızlarına gelir. Bu yaştaki çocuklar, henüz ilgi duydukları nesneyi ısırmaktan kendilerini alıkoyamazlar.
  • Bir tepki arıyorlar. Keşfetmenin bir parçası meraktır.  Yeni yürümeye başlayan çocuklar , eylemlerinin ne tür bir tepkiye yol açacağını görmek için deney yaparlar. Şaşkın ünlemi duymak için bir arkadaşını veya kardeşini ısırırlar, deneyimin o kişi için ne kadar acı verici olduğunu fark etmezler.
  • İlgiye can atıyorlar. Daha büyük çocuklarda ısırma, dikkat çekmek için kullanılan birkaç kötü davranıştan sadece biridir. Bir çocuk görmezden gelindiğini hissettiğinde, dikkat olumludan ziyade olumsuz olsa bile, disiplin fark edilmenin en az bir yoludur.
  • Hayal kırıklığına uğradılar. Isırmak, vurmak gibi, bazı çocukların duygularını kelimelerle etkili bir şekilde ifade edemeyecek kadar küçükken kendilerini göstermelerinin bir yoludur. Çocuğunuz için ısırma, en sevdiği oyuncağı geri almanın, mutsuz olduğunu söylemenin veya başka bir çocuğun yalnız kalmak istediğini bilmesini sağlamanın bir yoludur.

Isırmayı Nasıl Durdururum

Çocuğunuzun ilk etapta daha az ısırması için önlem alın.

  • Senin Eğer bebek diş çıkarma edilir, bunlar lavabo olasılığı daha olacak bu nedenle her zaman taraftan serin diş çıkarma halkası veya bez olduğundan emin olun dişlerin birinin koluna.
  • Çocuğunuzun ısıracak kadar sinirlenebileceği durumlardan kaçının. Oynamak için dışarı çıkmadan önce çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarının – yemek yeme ve şekerleme zamanı dahil – karşılandığından emin olun. Açlıktan huysuzlaşan çocuğunuzu yatıştırmak için yanınızda atıştırmalık bir şeyler getirin .
  • Çocuğunuz yeteri kadar büyüdüğünde, ısırmak yerine kelimeleri ("Sana kızgınım" veya "O benim oyuncağım") kullanmaya teşvik edin. Hayal kırıklığını veya öfkeyi ifade etmenin diğer yolları, doldurulmuş bir hayvana sarılmayı veya bir yastığı yumruklamayı içerir. Bazen aktiviteleri kısaltmak veya çocuğunuza bir mola vermek, ısırma ve diğer kötü davranışlara yol açabilecek artan hayal kırıklığını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Çocuğunuza gün boyunca yeterince zaman ayırın (örneğin, birlikte okuyarak veya oynayarak), böylece sadece dikkat çekmek için ısırmasınlar. Çocuğunuz taşınmak veya bir bebek kardeşini ağırlamak gibi büyük bir yaşam değişikliği yaşıyorsa, ekstra dikkat özellikle önemlidir. Çocuğunuz ısırmaya meyilliyse, oyun arkadaşlarına göz kulak olun ve bir tartışma çıkacak gibi göründüğünde müdahale edin.

En iyi önleme çabalarınıza rağmen, ısırma olayları meydana gelebilir. Çocuğunuz ısırdığında, "Hayır. Biz ısırmayız!" diyerek bu davranışın kabul edilemez olduğunu kesin bir dille çocuğunuza bildirin. Isırmanın diğer kişiyi incittiğini açıklayın. Ardından çocuğunuzu ortamdan uzaklaştırın ve çocuğa sakinleşmesi için zaman tanıyın.

Çocuğunuz sizi ısırırsa, çocuğunuzu da ısırdığını diğer ebeveynlerden duymuş olabilirsiniz. Bu iyi bir tavsiye değil. Çocuklar taklit ederek öğrenirler. Çocuğunuzu ısırırsanız, çocuk bu davranışın kabul edilebilir olduğu izlenimini edinecek ve tekrar yapma olasılığı daha yüksek olacaktır. Aynı şey ısırdığı için çocuğa vurmak için de geçerlidir.

Çocuğunuzun ısırmasını durduramıyorsanız, bu davranış okul ve ilişkiler üzerinde etkili olmaya başlayabilir . Siz veya başka bir yetişkin, çocuğunuz ve diğer çocuklar arasındaki etkileşimleri yakından denetlemeniz gerekebilir. Isırma bir alışkanlık haline geldiğinde veya 4 ya da 5 yaşından sonra devam ettiğinde, daha ciddi bir duygusal sorundan kaynaklanabilir. Çocuğunuzun sağlık hizmeti sağlayıcısıyla konuşun veya bir çocuk psikoloğu veya terapistinin yardımını alın .

ısırma yaralanması Rx

Herhangi bir ısırma yaralanması için yapılacak ilk şey, bölgeyi sabun ve suyla yıkamaktır. Küçük dişler bile cildi kırabilir . Isırık kanıyorsa ve yara derin görünüyorsa, çocuğunuzun doktorunu arayın. Isırık, antibiyotik veya tetanoz aşısı veya her ikisini de içerebilen tıbbi tedaviye ihtiyaç duyabilir .