Her gün gelişim sürecinde olan bebekler fiziksel gelişim sürecindeyken de bazı evrelerden geçer. Bu evreler; bebeğin oturması, emeklemesi, yürümesi olarak sıralanabilir. Bebekler bu gelişimi nasıl tamamlar? İşte cevabı:

 

 

-Bebekler Ne Zaman Oturmaya Başlar?

Bebeklerin oturmaya başlamadan kaslarının gelişmiş olması gerekir. Genelde 4.ayda destekli, 6.aydan itibaren desteksiz bu gelişimi tamamlayıp oturma eylemlerinde bulunabilirler. 

 

 

-Bebekler Ne Zaman Emekler?

Bebeklerin emeklemesi yürüme öncesi alıştırmalarıdır. Genelde 7. aydan itibaren emeklemeye başlarlar. Her bebek farkı olduğundan farklı gelişim süreçlerinden geçebilirler bu yüzden bazı bebekler emeklemeden yürümeye başlar. Bu dönemde bebeğinize destek çıkmak için bebeğin sevdiği oyuncakları, ulaşmak isteyeceği nesneleri ondan biraz uzağa koyarsanız emekleyerek ona ulaşmaya çalışacaktır. 

 

 

-Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?

Bebekler genelde 11. aydan itibaren yürümeye başlarlar.Yürümeye yeni başlayan dengede durabilen bebekler için ebeveynler bazen yürüteç tercih edebiliyor fakat uzmanlar, yürütecin bebeğin omurga gelişimine zarar verebileceğini söylüyor. Kasları güçlenen bebekler 18.ayda destek almadan dengeli bir şekilde yürümeye başlarlar.